Kontakta oss
Tel:070-631 09 80

Styrd borrning

Då arbetet innefattar rörinstallation på längre sträckor (från ca 20 och upp till 500 m) och då en viss borrlinje måste följas passar Styrd borrning bättre. Detta kan vara under större motorvägar, gator med befintliga ledningar, serviser till byggnader, ömtåliga parkytor, under åkermark för att hindra avgrävning av dräneringar. Exemplen är många och idag är det oftast tanken som sätter stopp för att se möjligheterna med styrd borrning. Det finns idag maskiner anpassade för både små och stora projekt. Tekniken med styrbar borrning gör även att man under rätt förutsättningar kan borra självfallsledningar.

Då längre installationer eller större dimensioner krävs (upp till 500 m) är Styrd borrning med stor borr-rigg aktuellt. I detta fall startas borrningen ifrån marknivån. Borrningen påbörjas alltid med en viss vinkel neråt vilket medför att man måste plana ut efter start.

Fakta Styrd Borrning med medelstor rigg:

Start från markyta Borrlängder upp till 300 meter

Rördimensioner mellan 25 - 400 mm Kan användas för ledningar med fall

Sökinstrumentet anger exakt djup och lutning

Då det är begränsat med utrymme passar vår minsta borr-rigg bra.

Det kan t.ex vara i trottoarmark , servis in till fastighet osv. Då vi startar från ett schakt kan vi följa den tänkta borrlinjen direkt (utan att behöva plana ut efter start). Den minsta borr-riggen kan vi borra upp till 40 meter med och dra med oss rör upp till 160 mm i diameter.

Fakta Styrd Borrning med minirigg:

Schaktens längd och bredd endast 120 cm

Borrlängder upp till 40 meter Rördimensioner mellan 25 - 160 mm

Kan användas för ledningar med fall Sökinstrumentet anger exakt djup och lutning Lämplig för innerstadsmiljöer